全国2014年4月自考《英语(二)》试题及答案

2014年4月高等教育自学考试全国统一命题考试

英语(二)试题和答案评分标准

(课程代码:00015)

第一部分:阅读判断题(每题 1分,共 10分)

下面的短文后列出了 10个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信
息,选择A;如果该句提供的是错误信息,选择B;如果该句的信息文中没有提及,选择 C。

Running: Sport or Way of Life?

You go through the channels several times and find that once again there's nothing on TV that interests you. Not a problem! Just put on some running shoes and comfortable clothes and go for a run. One of the best things about the sport of running is that you don't need expensive equipment. All you need is a good pair of running shoes and a safe environment. But don't be fooled into thinking the sport of running is easy, It requires discipline and concentration.

Running is good for you both physically and mentally. It strengthens your heart, lungs, and muscles? It makes you more aware of your body. Running also improves your body so that you don't get sick as easily. It can even help you to stay more focused in school because exercise helps you to think more clearly.

How do you get engaged in the sport if you don't know much about it? Most schools offer running programs. A simple internet search can help some in your find area. Then programs show you how running can offer competition or just be for fun. They also teach runners to set practical goals and take care of their bodies.

Runners have great respect for each other because they know how difficult the sport can be. If you go to a race, you'll see people cheering for all the runners. Running isn't al ways about how fast you are or how far you're going. It's about getting out there and doing it.

Participation is more important than competition, and effort is recognized over talent.

If you're looking for more than just a sport, running may be the perfect choice for you

1. You may find it interesting in go for A run.

A. True  B. False  C. Not Given

正确答案:A(1分)

2. The sport of running is easy.

A, True B. False C. Not Given

正确答案:B(1分)

3. It is hard to End n safe environment for running.

A. True B. False C. Not Given

正确答案:C(1分)

4. Running in good in people' S body and mind.

A. True B. False C. Not Given

正确答案:A(1分)

5. A long-distance run is good in many ways.

A. True B. False C. Not Given

正确答案:C(1分)

6. You can find running programs online.

A. True B. False C. Not Given

正确答案:A(1分)

7. Running programs set goals for you.

A. True B. False C. Not Given

正确答案:B(1分)

8. You should go for a run even day.

A. True B. False C. Not Given

正确答案:C(1分)

9. Runners respect one another as they love the sport.

A. True B. False C. Not Given

正确答案:B(1分)

10. Running means more than a sport.

A. True B. False C. Not Given

正确答案:A(1分)

第二部分:阅读选择(第 11~15题,每题 2分,共 10分)

阅读下面短文,请从短文后所给各题的4个选项(A、B、C、D)中选出 1个最佳选项。 

King of Strangers


AT the store where I worked, I noticed a young boy of about ten shopping alone with his school list. He placed everything in his basket and went to the checkout.

The young shop assistant told him the total price,$37.60. The boy was instantlydisappointed and said he had only been given$20. He took out one thing at a time until he got down to his$20. With eyes full of tears, he asked if he could phone his mum to pick him up. When he got through, it appeared that even this was inconvenient for his mother.

He bit hard on his lip to stop the tears and walked outside to wait on the bench in front of the shop. This was all too much for the young assistant who had served him and she said , “I wish I could afford to pay for the rest of his things .” One of the other girls said she had a few dollars. Then two others said they could help as well.

These four young girl pooled their money and found that they had more than enough money for the boy's extra purchases. So they upgraded his pens and pencils to top-quality ones, then took the bag out to the boy on the seat. His young face changed from sadness to the most beautiful smile. His mother arrived much later to pick him up. Instead of running to the car, he ran back into the store and called out, “Thank you! ”

I was so proud of my team that day. They did something wonderful for that boy and also found the pleasure of giving was as great as receiving.

11. The boy went to the store to                       .

A. buy a basket B. ask for help 

C. shop for school D. make a phone call

正确答案:C(1分)

12. At the checkout, the boy found that he                     .

A. did not have enough money
B. did not have his money on him
C. forgot to ask his mum for money
D. had lost his money in the store

正确答案:A(1分)

13. The boy walked out of the store to                       .

A.                   B.
C.                   D.
正确答案:A(1分)

14. The shop assistants were                                         .

A. curious B. wealthy
C. well-train D. kind-hearted

正确答案:D(1分)
15. The boy ran back into the store to                              .

A. do extra shopping B. express his thanks
C. return the money D. take his bag out

正确答案:B(1分)

第三部分:概括段落大意和补全句子(第16~25题,每题 1分,共 10分)

阅读下面短文,请完成短文后的 2项测试任务:

(1)从第 16~20题后所给的 6个选项中为第①~⑤段每段选择 1个正确的小标题;

(2)从第 21~25题后所给的 6个选项中选择 5个正确选项,分别完成每个句子。

Our Muscles

①When we think of muscles, we might often picture a bodybuilder with big arm and leg muscles. But our muscles do not have to look like that to work well.
②As a matter of fact, every time we write our name, we use the 20 different muscles in ourhand. Every time our heart beats, we use the our cardiac muscle(心肌). When eat our food, we use our tongue muscles. We even use muscle when we open and close our eye. In fact, every time we move, we use some of the muscles in our body.
③A muscle is made of tiny fibers are packed together to make a single muscle .We all have the same number of muscles----about 700 or so .Men and women with big muscles simply have thicker bundles of fibers.
④There are three different types of muscles in our body .Smooth muscles are the ones that we cannot control .They work quietly to keep our body running .Also, they are the oneself that help us to absorb our food .The cardiac muscle makes the heart pump blood in and out .Skeletal muscles are the ones that we can control .These are the muscles that we use to raise our handset, or ride our bicycles.
⑤Even our face often uses muscles .But if we want to save our energy, try smiling instead of frowning .Remember that it Takeshi 17 muscles in our face to smile, but 43 muscles to frown!

Task 1 A. What a muscle consists of

16. Paragraph①                 
17. Paragraph②                 
18. Paragraph③                 
19. Paragraph④                 
20. Paragraph⑤                 

A. What a muscle consists of

B. When we use our muscles

C. How people think of muscles

D. What kind of muscles we have

E. Why we have different muscles

F. Why we should smile rather than frown

正确答案:

16.C(1分) 17.B(1分) 18.A(1分) 19.D(1分) 20.F(1分)

Task 2

21. Muscles don't have to be very big                                              .
22. Our muscles are working                                              .
23. A single muscle contains                                                  .
24. Smooth muscles help us                                                              .
25. Smiling uses less energy than                                                      .

A. frowning
B. a lot of fibers
C. to digest food
D. to function properly
E. whenever we are happy
F. whenever we do something

正确答案:

21.D(1分) 22.F(1分) 23.B(1分) 24.C(1分) 25.A(1分)

第四部分:填句补文(第 26~30题,每题 2分,共 10分)

下面的短文有 5处空白,短文后有 6个句子,其中 5个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。

Biological Clock


When the sun rises on a warm and sunny day, you can see some flowers open up. When they close late in the afternoon, other flowers open.

Biological rhythms(生物节律), like the opening and closing of flowers, happen all over nature. But not all of them are daily rhythms. Some, like the beating of our heart , happen every second.       26        Scientists use the term biological clock to describe the timing that controls biological rhythms.       27      In some animals it is probably controlled by the brain. In plants and other living things that have no brain, it must be something else.

The migration of animals happens when a signal is sent out. For example, when days become shorter, birds leave the northern parts of the world and fly south where it is warm.        28         Humans also have biological clocks that control their daily rhythms. When people travel by plane from one continent to another, they often cross many time zones. Their internal clocks don’t seem to work correctly. We call this jet lag(时差).       29        People who work night shifts also have problems with their biological clocks. They may not be as active as people who work during the daytime.

Biological clocks control many rhythms of life.      30        Doctors are looking for new wayside to make traveling more comfortable and medical treatment more effective .

A. But where can you find it?
B. This makes them feel tired.
C. In the summer they fly back to have babies.
D. We are learning more and more about them.
E. Biological clocks can be adjusted.
F. Other rhythms are based on months, seasons or years.

正确答案:

26.F(2分) 27.A(2分) 28.C(2分) 29.B(2分) 30.D(2分)

第五部分:填词补文(第 31~40题,每题 1.5分,共 15分)

下面的短文有 10处空白,短文后列出 12个词,其中 10个取自短文,请根据短文内容将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。

Life Is Difficult

What makes life difficult is that the process of facing and solving problems is a painful one. Problems cause 31 , anger, fear or despair. These are 32 feelings, often as painful as any kind of physical pain. And since life 33 an endless series of problems, it is 34 difficult and is full of pain as well as joy.

Yes it is in this process of 35 and solving problem that life has its meaning. Problem call forth our 36 and our wisdom. It is only because of problem that we grow 37 and spiritually. When we want to encourage the 38 of the human spirit, we encourage the human capacity to solve problems, just as in school we deliberately 39 problems for our children
to solve. It is through the pain of confronting and resolving that we learn. It is for this reason that 40 people learn not to fear but actually to welcome problems and actually to welcome the pain of problems.

A. meeting E. wise I. poses
B. courage F. take J. always
C. careful G. sadness K. uncomfortable
D. growth H. set L. mentally

正确答案:

31.G(1.5分) 32.K(1.5分) 33.I(1.5分) 34.J(1.5分)
35.A(1.5分) 36.B(1.5分) 37.L(1.5分) 38.D(1.5分)
39.H(1.5分) 40.E(1.5分)

第六部分:完形补文(第 41~50题,每题 1.5分,共 15分)

下面的短文有 10处空白,没处空白后的括号内有一个词,请根据短文内容将其正确的形式填入文中,以恢复文章原貌。


Are There Truths In Dreams?

Imagine waking up after dreaming (dream) about a terrible plane crash. The next day you will make a plane journey that you have 41 (plan)long before. Will you get on the plane?

A survey shows that you may not cancel your trip. But your dream will probably influence your 42 (thought) during the journey. You may feel 43 (worry) and find the trip much 44 (long) than before. So dream may influence what we are 45 (real) doing while we are awake.

The explanation of dream is still a(an) 46 (clear) area. A team of researcher are entering a new field of studies: Do dreams actually influence our 47 (behave)? Over the past few years,. they have 48 (do) studies in different cultures and found out that dreams contain some 49 (hide) truths: dreams affect the way people live and work. But researchers also tell people not to be 50 (easy) influenced by their dreams.

正确答案:

41.planed (1.5分)
42.thoughts(1.5分)
43.worried (1.5分)
44.longer (1.5分)
45.really (1.5分)
46.unclear (1.5分)
47.behavior (1.5分)
48.done (1.5分)
49.hidden (1.5分)
50.easily (1.5分)

第七部分:短文写作(第 51题,30分)

请根据所提供材料中的要求完成一篇 100词左右的英语短文。

51. 某英文报社正在举办题为“E-book or Paper Books?”的征文活动。请就此题目写一篇英文短文应征。

内容包括以下两个方面:

● 你喜欢电子书还是纸质书?

● 理由是什么?

参考范文:

E-book or Paper Books?

Nowadays, more and more people are reading e-books. With it, there raises a heated debate about whether e-books will replace traditional paper book. In my opinion, I prefer books than e-books.

First and foremost, too much time of staring at the computer or cell-phone screen can cause eyestrain or increase radiation risks. On the contrary a paper book makes us feel more comfortable.

Second, paper books can be preserved for a long time while something we have to delete some e-books to enlarge the space of our electric products.

Last but not least, it is more convenient to mark on a paper book so that we can recall our former thoughts the next time we read the same book.

In a Word, thought is seems e-books cope better with the fast pace of our modern life, I still would choose the paper ones since it bring me the real and irreplaceable feeling of read.

课程/专业名称
讲师
课时
查看课程
自考06092《工作分析》精讲+串讲班
褚满香
526分钟
自考00015《英语(二)》精讲+串讲班
陈丽芳
871分钟
自考03709《马克思主义基本原理概论》精讲+串讲班
徐泉海
945分钟
自考00819《训诂学》精讲+串讲班
徐泉海
887分钟
自考06088《管理思想史》精讲+串讲班
梁经纬
849分钟
自考00882《学前教育心理学》精讲+串讲班
艾贺
618分钟
自考02901《病理学》精讲+串讲班
刘叶
652分钟
自考03708《中国近现代史纲要》精讲+串讲班
姚凯
1265分钟